deva
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ROMATOİD ARTRİT

Aşağa gitmek

ROMATOİD ARTRİT Empty ROMATOİD ARTRİT

Mesaj  Deva Ptsi Nis. 27, 2009 9:13 pm

ROMATOİD ARTRİT E KARŞI ÖNEİLER VE BİTKİSEL KÜR TARİFLERİ

Romatoid Artrit en yaygın romatizmal hastalıktır ve daha fazla kadınlarda olmak üzere nüfusun yüzde0,5 inde görülmektedir. Hastalığın sebebi henüz tam olarak açıklanamamıştır, ancak genetik faktörlerle bünyenin kendi dokularına karşı çalışması süreçleri ile bağlantılar mevcuttur.

ÖNERİLEN BİTKİLER
ISIRGAN OTU
BİBERİYE
SÖĞÜT
ZENCEFİL
KIRMIZIBİBER
ARTRİT DİYETİ
Aşağıda verilen malzemeler karıştırılarak güzel bir artrit çorbası hazırlayabilirsiniz. Temel malzemeleri karıştırın ve bunları hoşunuza giden baharatlarla lezzetlendirin. Aşağıdaki malzemelerin miktarları ve baharatlarıyla oynayabilirsiniz.
* 3-3.5 litre su, 50 gram doğranmış hindiba, 2 çorbakaşığı dövülmüş sarımsak, 250 gram ısırgan yaprağı, 50 gram küp doğranmış patlıcan, 100 gram küp doğranmış havuç, 100 gram doğranmış kuşkonmaz, 100 gram karahindiba yaprağı, 100 gram incecik doğranmış karahindiba kökü, 50 gram doğranmış ispanak, çemen otu, 250 gram boyuna kesilmiş çalı fasulyesi, yarım kilo lahana, 2 çorba kaşığı zerdeçal, 250 gram doğranmış kereviz, 2 çorba kaşığı meyan kökü, 2 çorba kaşığı eşek otu tohumu, kırmızı toz biber, toz kara biber, beyaz hardal, keten tohumu, saparna ve limon suyu.
Suyu büyük bir tencereye koyarak içine lahana, fasulye, kereviz, ısırgan, havuç, kuşkonmaz, karahindiba yaprağı ve kökü, ıspanak, patlıcan, hindiba, sarımsak, zerdeçal, meyan kökü ve eşek otu tohumu atıp karıştırdıktan sonra üzerlerine kırmızı ve karabiber, hardal, keten tohumu, saparna, çemen otu ve limon suyu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra ocağı kısığa alıp, tencerenin kapağını kapatın ve 20-30 dakika ya da sebzeler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. dört kişilik çorbanız hazır.

ARTRİT ÇAYI'nın YAPILIŞI:
Fesleğen, Karaısırgan, melisa, güvey otu, kekik, nane, biberiye, ada çayı, yeşil nane ve kekiğin üzerine birer tutam zencefil ve zerdeçal ekleyin. Hoşunuza giden malzemelerden iki ölçü, daha az cazip gelenlerden ise bir ölçü karıştırabilirsiniz. Bu karışıma kaynar su ekleyin ve içmeden önce 15-20 dakika kadar demlemeye bırakın
Deva
Deva
Admin

Mesaj Sayısı : 45
Kayıt tarihi : 05/03/08
Yaş : 65

http://deva.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz