Karaciğerin dokuz özelliği

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Karaciğerin dokuz özelliği

Mesaj  Deva Bir Paz Ocak 25, 2009 9:50 pm

Karaciğerin dokuz özelliği:

Karaciğer her gün yarım veya bir litre arasında değişen miktarda safra adı verilen tadı acı bir sıvı salgılar. Bu sıvı yağların sindirimini gerçekleştirir. Bağırsakları dezenfekte ederek ishal ve kabızlığa karşı korur. Yorgun karaciğer yeterince safra salgılayamaz.
Bu nedenle yağların sindirimi güçleşir.Karaciğer vücudumuza giren bütün maddeleri hücrelerimizi zedelemeden besleyebilmeleri için değiştirip insana uygun hale getirir.Yorgun karaciğer bu görevi yerine getiremez ve zararlı maddelerin birikimine yol açar.Karaciğer sindirilen maddelerin tamamını alıp sıkı bir denetimden geçirir. Fazla besinleri atar.
Toksinleri bağırsaklara gönderir bakterileri yok eder.
Yorgun bir karaciğer ise vücudumuzu savunma işlerini gerektiği gibi gerçekleştiremez.
Bazı hastalıklar ve zehirlenmeler böyle meydana gelir.
Karaciğer hücresel veya kassal etkinliklerinden dolayı oluşan zehirler gibi dışardan alınan zehirleri de zararsız hale getirir: Alkol,ilaç,et şarküteri vs.Yorgun karaciğer bedenimizi zehirleyen maddeleri gerektiği gibi tasfiye edemez.
Karaciğer hücrelerinden pek çoğu özellikle alkolle temas ettikleri zaman ölür.Bu ölüm olayları her gün binerse karaciğer daralıp sertleşir.Sonu da sirozdur.
Karaciğer bir barajın akarsu sistemlerini kontrol etmesi gibi kan dolaşımını denetler. Bir sünger gibi davranarak kalbi rahatsız edecek kan iltihaplarını önler.Yorgun karaciğer ise bu miktarda çok kanı emebilecek esneklikten yoksundur.Böylece bünye önemli bir düzenleme aygıtından yoksun kalır.Karaciğer kan hormonlarının dozunu ayarlar,yağ,karbonhidrat metabolizmasını düzenler,gerektiği zaman kullanılmak üzere vitamin ve şeker stoklar. Yorgun karaciğer vücudun vazgeçemeyeceği hormonları sağlayamadığı için yaşlanmamızı engelleyemez.
Vazgeçemeyeceğimiz yağları ve karbon hidratları sindiremez.Karaciğer bünyemizin ısısının aynı kalmasını sağlar.
Yorgun karaciğer bu görevi de yapamayacağından sıcak ve soğuktan ciddi olarak çekeriz.Karaciğer kan için vazgeçilmez olan bazı maddelerde üretir.Özellikle kanın pıhtılaşmasına, akarlılığına ve bünyeyi bazı enfeksiyonlara karşı koruyan maddeler protrombin,fibrin,globulin gibi
Yorgun bir karaciğer insanı hemoraji ( iç kanama ) tehlikesiyle karşı karşıya bırakır.Kan koyulaşarak kalp ve damarlar için tehlikeler yaratır.Hastalıklara bizi teslim eder.Kan dengesinden de karaciğer sorumludur. Alyuvarlardaki demir miktarını da o dengeler.
Bu dokuz gerçekten sonra karaciğerin yorgunluğunun sebep olabileceği hastalıkları da sıralayalım.
Kötü bir sindirim. Kabızlık ve ishal olayları.
Apandisit. Şeker hastalığı. Şişmanlık veya zayıflık. Kansızlık. Kolibasiloz. Bağırsak iltihapları ekşimeleri spazmları.
Mineral eksiklikleri . İşitme ve görme bozuklukları. Cilt hastalıkları ve aklaşma.Mafsal romatizması.
Tansiyon yüksekliği. Sinüzit,nezle ve kronik bronşit.
Astım,saman nezlesi ve diğer alerjik olaylar.
Bacaklarda şişme ve kızarma. Salgıbezlerinde dengesizlik.
Kas zafiyeti. Düz tabanlık.
Varis hemoroit.
Kısırlık ve cinsel iktidarsızlık.
Selülit. Sorunlu adet kanamaları.
Verem. Kanser.

Şükür ki doğa bu korkunç hastalıklardan önce karaciğerinizde işlerin yolunda gitmediğini bu değerli organın yorgun düştüğünü bazı ön belirtilerle gösterir.Bunların başlıcaları da şunlardır.

Paslı bir dil ve nefes kokusu,mide bulantısı ve kalp ağrıları,midede şişkinlik ve gazlanma,baş ağrıları ve başta ağırlık,uykusuzluk,çok berrak veya aksine çok yüklü idrar,sarı bir ten ve yorgunluğu belli eden bakışlar,kırmızı bir burun ve yüzde lekeler.

Karaciğerin dostları bizimde dostlarımızdır.....Düşmanlarına gelince.......

Karaciğerinizin sağlığı için tam bir “ kimyasal ürün ” ürün olan toz ve kesme şeker,ondan hiç farksız olan
rafine beyaz tuza,rafine yağlara,margarinlere ve hayvansal yağlara, konservelere, beyaz francala ekmeğine,
beyaz undan yapılan hamur işleri ve pastalara,kırmızı etlere ve şarküteri ürünlerine, kimyasal besinlere, ilaçlara,
alkolü içkilere ve sigaraya,sürmenaj ve hep oturarak çalışmaya hayır.
Buna karşılık bala meyvelere ( özellikle limon ) şekerli kuru meyvelere, kaya tuzuna,kimyasal maddeler
katılmamış ve bir kere ezilerek elde edilen zeytin yağına, ayçiçeği yağlarına, pişmiş veya çiğ sebzelere, havuca. pancara, lahanaya,
enginara,
kerevize, karahindibaya, pırasaya, sarımsağa, kara unla yapılmış hamur işlerine, kara ekmeğe, tahıl ürünlerine,
yumurtaya, peynirlere, soyaya, kuru yemişlere, gerektiği gibi dinlenmeye ve fizik egzersizlerine EVET.
avatar
Deva
Admin

Mesaj Sayısı : 45
Kayıt tarihi : 05/03/08
Yaş : 59

Kullanıcı profilini gör http://deva.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz